Om oss

Vi har länge beskrivit människor som känner mycket känslor – som är utåtagerande och pendlande i känslostämning – för sjuka, galna och instabila. Men vad är mest sjukt egentligen? Att känna det som känns eller att inte känna alls? Att vara mottaglig eller att vara avstängd?

Säg det – Sen gör det är ett folkbildande kulturprojekt med fokus på känslouttryck genom kreativitet. Vi vill utmana känslonormer och uppmuntra till ett större känsloutrymme runt omkring oss. I skolan, på arbetsplatsen, i föreningen, i umgängeskretsen.

Vi vet med säkerhet av tidigare forskning och underlag att det finns ett stort behov av ventilation och kunskap kring känslor och psykisk ohälsa och att allt fler människor mår sämre i dagens samhälle. Genom kreativt skapande och utforskade vill vi vända myten om att känslor är ett tecken på svaghet och uppmuntrar istället förmågan till att kunna göra något vackert och användbart med dem.

Projektgruppen består främst av konstnärer och musiker med egna erfarenheter av psykisk ohälsa och starka känsloliv. Projektet grundar sig i Hannah Harvigsson’s konst & musik som under artistnamnet Hanutten släppte albumet ’Säg vad som känns’ år 2016. Nyfiken på att lyssna? Klicka HÄR


Från vänster: Jan-Erik Sääf, Karin Oscarsson, Hannah Harvigsson, Caroline Karinpsika och Magnus Larsson.

Vi är mycket glada av att ha stöd ifrån:

ABF som är projektägare och Arvsfonden som finansierar projektmedel.