URBAN BEACH | NO. 2


 

 

 

 

 

I helgen har vi varit på Urban Beach igen, med samma upplägg som sist. Våra musikpedagoger Caroline och Jan-Erik har utforskat hur olika känslor låter. Vi har hållt i en känsloworkshop som går ut på att rita ner en känsla på tre minuter, vilken färg har oro? Är ledsen en kantig, spretig, rund eller mjuk känsla? Hur känns ilska i kroppen?

Det är ganska så fantastiskt vilka fina samtal det leder till, många av deltagarna var barn som hade jättemycket idéer om känslor. Jag blev väldigt berörd av en flicka som ritade en ledsen regnbåge. Jag frågade flickan varför regnbågen var ledsen varpå flickan svarade snabbt att den saknade sin lila färg.

Ett annat exempel var en pojke som länge satt och undrade vilken känsla han ville måla. Efter en stund upptäcker jag hur en teckning börjar ta form, en teckning som visar metall, pantburkar, plast, träd och människor. Jag frågade vilken känsla han tänkte på, han svarar väldigt självklart att teckningen föreställer skräp i naturen och att det gör honom så fruktansvärt arg.

Alla dessa teckningar bildar tillsammans en långa vimpel. En vimpel fylld av känslor.

/ Pixi, Administrativ projektledare

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply